בדיקת רנטגן של ושט, קיבה ותריסריון

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/12/2005 | 12:15 | מאת: מיכל

בני בן 4.5 מאז ומתמיד יש לו נטייה להקאות. כשהיה תינוק היה פולט הרבה ולאחר מכן החל להקיא, כאשר יש קורלציה גבוהה למצבים בהם הוא אוכל יחסית הרבה, מתרגש או כאשר יש לו ליחה. אציין שלדעתי לא תמיד אני יכולה לקשר הקאות לאחת הסיבות האלו. הוא סובל מליחה ואלרגיות וכאשר הוא מקבל טיפול מונע ע"י סימביקורט הוא גם מפסיק להקיא. בני מתפתח מצויין הוא גבוה ובעל מבנה גוף בינוני. הלכנו לרופא גסטרואנתרולוג שאמר שלדעתו הילד בריא והוא המליץ על בדיקת רטנגן לושט קיבה ותריסריון. ביררתי והסתבר לי שמדובר על בדיקה בה הילד צריך לשתות בריום ולעשות משיקוף במכונה. אבקש לשאול את השאלות הבאות: האם יש סיכון לילד מהבריום? האם יש סיכון מהקרינה של המכונה? כמה זמן נמשכת הבדיקה? האם אביו יוכל להיות איתו? (אני בהריון) האם הילד עלול להתקשות לעשות את הבדיקה הזו? (הוא שוכב זמן ממושך מתחת למכונה שעושה שיקוף?) האם יש צורך אמיתי בבדיקה הזו? תודה רבה

שלום רב הבריום אינו מסוכן-וכמות הקרינה מינימלית. להערכתי האב יכול להיות נוכח-אך איניי משוכנע בנחיצות הבדיקה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת