US תירואיד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/01/2006 | 20:35 | מאת: יפעת

ד"ר דיין שלום רב, הנני בת 30 מטופלת מזה 18 שנה באלטרוקסין לאיזון תת פעילות בלוטת התריס. נשלחתי ע"י האנדוקרינולוג לאולטרסאונד תירואיד ונמצא ש: אונה ימנית בגודל: 1.8*1.5*4.1 ס"מ לא מוגדלת בעלת מרקם בלתי אחיד, מגורגר, דיפוזי. האיסטמוס: 0.43 ס"מ, לא מעובה, מגורגר, דיפוזי. אונה שמאלית בגודל: 1.7*1.3*3.9 ס"מ לא מוגדלת בעלת מרקם בלתי אחיד, מגורגר, דיפוזי. לסיכום: בלוטת המגן לא מוגדלת עם מבנה מגורגר, בלתי אחיד, דיפוזי. קרוב לוודאי מישני למתן אלטרוקסין. עד כמה שניתן לדון ללא ממצא גושי חשוד מוגדר היטב. מה זה אומר במלים פשוטות? כי עד התור לאנדוקרינולוג במרץ יש עוד הרבה זמן... לתשובתך אודה, יפעת

שלום זה אומר שאין מה לדאוג-וכל מה שצריך זה להמשיך ולקחת אלטרוקסין. דר דיין

12/01/2006 | 00:49 | מאת: יפעת

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת