כאבי בבית חזה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/01/2006 | 23:53 | מאת: הילה

לדר דיין שלום רב! יש לי שאלה די מורכבת בקשר לבעלי בעלי בן 37 שהיה מעשן כבד במשך 20 שנה והפסיק לפני כ- 8 חודשים. הוא התחיל להתלונן על כאבים בחזה באותה התקופה. בבדיקת CT נתגלו שני תסנינים בגודל של עד 8 ממ בשתי ריאות במיקום סימטרי . רופא בכיר בתחום ניתוח בית החזה המליץ לעשות בדיקה חוזרת לאחר חצי שנה. הבדיקה השניה יצאה תקינה- כלומר לא חלה התפתחות בתסנינים והם נשארו באותה מידה. הבעיה היא שבעלי ממשיך להתלונן על כאבים בבית החזה והוא משוכנע שיש לו סרטן ריאות על אף השיחות עם אותו רופא מומחה שיש לציין שהוא אחד הרופאים המובילים בתחום זה. האם יכול להיות מצב שעל אף האבחונים הקיימים כיום ברפאוה – בעלי אכן חולה במחלה זו? האם בדיקות CT מספקות רמת ודאות גבוהה או שיש מקום לעשות בדיקת MRI ? מה עוד יכול לגרום לכאבים בבית החזה? אנחנו חיים בסיוט מתמשך – אנא עזור לנו בעצתך . בתודה מראש, הילה

שלום רב חייבים להעלים את כאבי החזה-וזה יהיה השיכנוע המירבי לבעלך שלא מדובר בכאבי ם ממקור סרטני. יש לטפל ולהפסיק לחפש אמצעי בדיקה נוספים. אתם מוזמנים לניסיון טיפולי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת