המנגיומה בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/01/2006 | 20:08 | מאת: מורגן

בבדיקת אולטראסאונד בכבד נמצא מבנה לא מוגדר אקוגני באונה ימנית (0.9 ס"מ) כנראה המנגיומה קטנה. 1. מה זה מבנה לא מוגדר אקוגני.? 2. מה זה המנגיומה? 3. מדוע יש צורך במעקב? האם זה יכול להתפתח לגידול ממאיר בשלב כלשהו? מאוד מודאגת!!!! מצפה לתשובה מהירה. בתודה מראש. מורגן.

שלום המנגיומה זהו גידול שפיר שמורכב מכלי דם. האבחנה של תהליך זה יכולה להעשות לפי מיפוי ולפי מעקב. כדי להיות משוכנע שלא מדובר בתהליך אחר יש צורך במעקב אחרי קצב גדילה או אי גדילה. דר דיין

24/01/2006 | 21:53 | מאת: remo

ממה יכול להיות דבר זה/והטיפול תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת