RA- דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/02/2006 | 19:19 | מאת: א'

ד"ר שלום רב, שמי א (שם בדוי), אני בת 20 וסובלת מזה שנה וחודשיים מכאבי פרקים ואובחניתי כסובלת מראומטואיד ארטריטיס, טופלתי כבר בסלזופירין, ברדניזון, פלקוויניל, איבופן וכד' ללא הצלחה, הראומוטולוג המטפל בי המליץ על התחלת הטיפול במטרוטרקסאט, אני קצת חוששת לגבי התחלת הטיפול ולכן החלטתי ללכת להתייעצות נוספת של ראומוטולוג אבחנתו בלבלה אותי יותר, בתשובה ייצא שינויים ארטריטרים קלים (בחלק הימני של הגוף איינני זוכרת כרגע מה המקומות הספציפיים) כשחזרתי אל הראומוטולוג עם התשובה הוא המליץ לי עדין לא להתחיל החלטתי להקשיב לעצתו ועכשיו אני כחודש לאחר הביקור אצלו הכאבים ממשיכים ומתגברים אינני ישנה כלל טוב בלילות, כשאני מתעוררת בבוקר יש לי קישיון בוקר שנארך עד חצי שעה, הרגשה של כאבים כאילו יש לי שבר שאני מנסה לפתוח את המפרק (בבוקר), כשאני יושבת הרבה או במנוחה הכאבים חזקים ואני חשה כי אינני יכולה יותר לסבול את הכאב. הכאבים הם בכל חלקי הגוף גב עליו, יריכים, קרסוליים, כפות הרגלים ואצבעות הרגליים, ברככים כמובן, מרפקים, כתפיים,גב אצבעות כף היד, ממש הכל... אינני יודעת מה לעשות כרגע, ללכת לפי הוראותיו של איזה רופא והאם להתחיל בטיפול עקב בכאבים נמשכים, איך יכול להיות ששני הרופאים כל כך קיצוניים באבחנה. אני נוטה יותר להקשיב לעצתו של הראומוטולג הקבוע שלי (שרשם לי את התחלת הטיפול במטרוטרקסא) כיוון שהוא מטפל בי לאורך כל הזמן הזה. אנא אל תגיד לי ללכת לעוד ייעוץ . מה אתה ממליץ? :( תודה מראש על ההתייחסות

04/02/2006 | 21:29 | מאת: ירון

הטיפול התרופתי נועד לשלוט בתגובה הדלקתית האוטואימיונית ישנן תרופות שונות הפועלות במנגנון שונה לשם כך , והתהליך לוקח זמן והמינון נקבע גם לפי בדיקות דם חוזרות ותגובת הגוף לטיפול . אולם, את צעירה ויש מקום לשלב טיפול טבעי משולש : 1. תזונתי המעכב תהליכים דלקתיים ואוטואימונים 2. הומאופאתי מורכב להגנה על המפרקים והכליות 3. אקופונקטורה למפרקים עקשנים שלא משתפרים היטב עם הטיפול

שלום אין לי אפשרות לייעץ לך מבלי לבדוק אותך. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת