לופוס וגנטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/02/2006 | 09:51 | מאת: אלון

שלום ד"ר ברצוני להתייעץ איתך לגבי הלופוס. חברתי יש לה אח אשר חולה לופוס ובנתיים גם אחותו הגדולה גילו לה את התסמינים של המחלה. האח הגדול עשה בדיקות ואין לו את התסימינים. מי שנשארו הן החברה שלי ואחותה התאומה והן עדיין לא עשו בדיקות . השאלה שלי מה הוא הסיכוי שהן לא נושאות את הגן וחלילה שלא ידבקו מכיוון שזו מחלה קשה להתמודדות. מראש אני יודע שהתגובה שלך תהיה שהן יצטרכו לעבור את הבדיקות. על פי הנסיון מתוך 5 ילדים ,2 מוכרים כחולים מהו הסיכוי לאחרים? *האחיות הן תאומות !!! האם יש מצב שאחת בריאה או שהאחרת חולה? *איזו בדיקה הן צריכות לעבור וכמה זמן צריך להמתין לתשובה? יש בליבי חשש גדול כי אני דואג להן מאוד לתגובתך אודה

שלום יש להתייעץ עם מומחה בגנטיקה -וזה לא תחום היתמחותי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת