שאלה לד"ר - דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/03/2006 | 21:01 | מאת: חגית

שלום רב, אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון (בתחום הנפרולוגי). קצת רקע: אני בת 36 נשואה + 3 , אחרי 4 לידות (3 האחרונות בניתוח קיסרי). 2 ההריונות האחרונים היו בסיכון גבוה עקב יתר ל.ד. + פרוטאינוריה + ורעלת הריון + HELLP בעבר. בכל הריון לא העליתי הרבה במשקל, כמו שהתנפחתי והייתי בצקתית עקב הצטברות נוזלים, ומייד לאחר כל לידה טופלתי במשתנים. כיום אני 5.5 חודשים לאחר לידה, וגם אז טופלתי במשתנים וירדתי תוך חודש כמעט את כל המשקל שהתווסף לי (כ- 14 ק"ג מתוך 17), ולדברי הרופאים הנפרולוגים נאמר לי כי עלי להמעיט בשתיה, בגלל שיש לי בעיה של הצטברות נוזלים. ב-6/3 קבלתי מחזור ולפניו העליתי 2 ק"ג, ומאז איני מצליחה לרדת במשקל ועד היום עליתי 6 ק"ג. אני מרגישה תחושת נפיחות בבטן, ברגליים ובידיים, ואני קצת בצקתית. אציין כי יש גם עליה בערכי ל.ד. (140/90). אני מטופלת בדיזותיאזיד וזה לא משפיע כ"כ. הרופאה המטפלת הורתה לי להמשיך בינתיים עם הכדורים עד לביקורת חוזרת אצלה. אני די מיואשת ומבולבלת, כי אני בקושי שותה ולמרות זאת משהו מפריע ועוצר את הירידה במשקל. קבעתי תור לבדיקת דם לתפקודי כליה + איסוף שתן לחלבון 24 שעות + קריאטנין - להערכת מאזן הנוזלים והמלחים ולכמות החלבון בשתן. שאלותי: 1. האם חלבון בשתן גורם לעליה במשקל? האם ל.ד. גבוה גורם לעליה במשקל ? 2. מה יכול לגרום לאגירת נוזלים ? (איני נוטלת שום הורומנים) 3. האם, פרט לבדיקות הדם ואיסוף השתן שציינתי, יש עוד בדיקות שיכולות לרמז על הנפיחות? מצטערת על אורך ההודעה, אך היה חשוב לי לתת קצת רקע כדי שתוכל לכוון אותי ולייעץ לי עד הביקורת אצל הרופאה המטפלת. אנא תשובתך בהקדם, זה די דחוף ! תודה מראש

שלום חסרים די הרבה פרטיםם קליניים ומעבדתיים כדי להיות מסוגל לענות במדויק . נראה לי שאם היית מגיעה אלי הייתי מפעיל דיאטה דלת שארית קיצונית לכשבוע שבועיים תוך מעקב קבוע אחר לחץ דם. המקרה מורכב מידי מכדי שנוכל לפתור אותו באינטרנט-ונראה שעלינו להיפגש. דר דיין

01/04/2006 | 16:38 | מאת: חגית

לד"ר דיין שלום, תודה על תשובתך. רציתי לדעת אילו פרטים קליניים ומעבדתיים חסרים לך ?! הייתי ברצון מגיעה אליך, אך אני חיפאית וחברת קופ"ח כללית, ויהיה לי קשה להגיע אליך. בכל מקרה, אני מקווה שתוכל לענות לי שוב. לחץ הדם בעזרת כדורים הוא 115/80 (דופק 84). כרגע אני לוקחת כמוסות קרנמיקס, חליטת צמחים (משתן קל) + כמוסות להקלה על תופעות המחזור. כבר הייתי מטופלת בעבר אצל נטורופת, והותאמה לי דיאטה לפי סוג דם - זה עזר לי מאד. האם לחזור על כך שוב ? אנא ענה לי בהקדם. תודה מראש.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת