זהומים חוזרים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/04/2006 | 23:44 | מאת: נטע

שלום רב, רקע: אני נזקקת לאנטיביוטיקה סיסטמית בממוצע אחת לארבע חודשים מזה 4 שנים על רקע ממצאים חוזרים של סטרפ A במשטח גרון (ללא דלקת שקדים) ולוקוציטים מוגברים בדם. בין 15000-20000 אקטואלי: ב- 3 השבועות האחרונים קבלתי אנטיביוטיקות כגון: פנצילין 1.5 מגה (מיליון), 3 ביום למשך 14 יום.הטיפול עזר .הלוקוציטים ירדו אך הליחה נשארה. מיד עם תום הטיפול הממצאים הקליניים חזרו: משטח גרון הצביע על סטרפ A ובדם, לוקוציטים מוגברים כ 11000. הפעם קבלתי אוגמנטין 875 מ''ג ל 6 ימים שלא עזר ובנוסף לכך 24 שע' לאחר תחילתו החלה נפיחות וכאב בבליעה בשקד השמאלי בלבד. בלילה,הכאב מקרין לצוואר אחורי ולצד השמאלי האחורי של הראש. בבדיקות חוזרות אין ממצאים לדלקת על השקד כי אם ליחה, בין היתר שיורדת מהלוע. חום נמוך בלבד(37.2-37.5) הדיאגנוזה לכך הינה אבצס פנימי בצידו האחורי של השקד ולא ניתן לנקזו בשל כך. בוצע סי.טי. ונראה שהאבצס מצר את מעבר האויר וורידים באזור. הומלץ על כריתת שקדים מידית. שאלותי: 1) יש לי רקע של EBV וכתוצאה סובלת לסרוגין מ (cronical fatige syndrom) האם זו יכולה להיות סיבה לסטרפים חוזרים כל 4 חד'? 2) האם לדעתך כריתת השקדים היא באמת הדבר למרות שאיני סובלת מדלקות שקדים פרט לאבצס כרגע (אני אגב בת 44) עלי לקבל החלטה מיידית. תודה, על דעתך בהקדם האפשרי. נטע

שלום חד משמעית כריתת שקדים אינה הפתרון במקרה כמו שלך-הבעיה לא בשקדים אלא במערכה החיסונית. כריתת השקדים תביא להתפתחות זיהום במקום אחר בגוף. יתכן וחולשת המערכה החיסונית קשורע למחלה הווירלית שעברת. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת