ציסטה גדולה באונה הימנית של הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/05/2006 | 22:05 | מאת: נתי

שלום רב, עשיתי מיפוי כבד, ובדיקת כדוריות דם אדומות מסומנות. אני פוחדת מאוד כי אובחנה ציסטה גדולה בכבד (ב-US הקודם שעשיתי גודלה היה 5.7ס"מ) ומקריאת חומר באינטרנט, הנוגע לנושא, הבנתי שאם היא גדולה מ 5 סמ או אם גדלה עם הזמן, יש סיכוי שזה גידול סרטני. אנא תשובתך המקצועית. כמו כן במיפוי הודגם אזור חסר קליטה של כדוריות אדומות מסומנות-אזור אבסקולרי לחלוטין באספקט האחורי בעליון של האונה הימנית בכבד. לא הודגמו אזורים של יתר ווסקולריזציה ולא הודגמו המנגיומות. אנא הסבר לי במה מדובר, שכן אני מודאגת מאוד. בתודה מראש. נתי

שלום עם כל הרצון לעזור ולהרגיע -חסרים לי המון פרטים קליניים. על פניו נראה שמדובר בציסטה ולא בסרטן-אך ברור שדרוש לעשות בירור נוסף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת