ריאומטולוגיה ותסמונת רנו

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/07/2006 | 23:08 | מאת: לי

שלום. אני נמצאת במעקב של ריאומטולוג כבר 3 שנים, לאחר שהתברר שאני סובלת מתופעה בשם רנו. המון שנים לא עלו על הבעיה, למרות שסימפטומים כגון כיחלון בכפות הידיים ורגל ימין מופיעים אצלי כבר מגיל 10 לערך. לצערי, בהסטוריית המשפחה יש מחלות פרקים (סבתא ז"ל מצד אבי נפטרה מהמחלה, ודודה מצד אימי סובלת מאוד) עד הבדיקות האחרונות הייתי רק במעקב במטרה לשמר את המצב הקיים. לאחרונה, החלו כאבים בפרקים. חליתי במחלת הנשיקה (הפשטייןבר) ונחלשתי מאוד. תוצאות הבדיקות לא טובות ונראה כי חלה ירידה בתנגודת הגוף ועליה בסיכון שהתסמונת תהפוך למחלת פרקים. אני מתה מפחד מתוצאות הבדיקות ומהמחשבה שבגיל הצעיר כבר אהיה חולה חלילה. בינתיים התחלתי טיפול בדיקור סיני ותוספי מזון על מנת להתחזק אך אני בפחד אמיתי מהעתיד. שאלתי היא, מהי אותה מחלת פרקים שחלילה עלולה לצוץ אצלי? האם יש תרופה לכך? האם זה עלול לטרפד לי את החיים? האם זה עלול להשפיע על היכולת ללדת והאם יש סכנה להכנס להריון? האם החיים בצל איזו מחלה כזאת עלולים להפוך את חיי לסוג של חיים נכים? מוגבלים? ביום ב הקרוב יש לי תור לפרופסור הריאומטולוג, עד אז אני מרגישה שעובר נצח...

שלום אין ספק שדלקת פרקים זו מחלה לא קלה-אך מכאן ועד לחרדות שאת מתאטת -רב מאד המרחק!! אין ספק שיש מקום להעזר ברפואה משלימה -אך זה חייב להעשות עיי בעלי מיקצוע-במקביל לטיפול שמרני. אני נוהג לטפל במצב זה בעירוי אומגה 3 -עם הצלחות מרשימות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת