הרגלי אכילה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/07/2006 | 11:27 | מאת: אליהו

כאשר אני רוצה לקנות בסופרמרקט מיץ/נקטר וכיו"ב, אני נאלץ לבחור בין דיאטטי המומתק בממתיק מלאכותי לבין לא דיאטטי (מומתק בסוכר). כאדם שמשקלו תקין, עוסק בפעילות גופנית, לא חולה בסוכרת, אך מקבל תרופה (סטטין 10מ"ג) לטיפול בכולסטרול גבולי (שהוא מאוזן ותקין, בעזרת התרופה), האם היית ממליץ שאבחר את הדיאטטי או את הרגיל? עליי להעיר שקיבלתי המלצות נוגדות מדיאטניות, ולפיכך אני מפנה אליך את שאלתי, בתקווה שתסייע בפתרון הבעיה. בתודה מראש.

שלום אין כללים חד משמעתי -הפטנט -לא להגזים לשום כיוון. ככלל הייתי ממליץ לצרוך מים במקום משקה מתוק או ממותק. דר דיין

06/08/2006 | 08:35 | מאת: אליהו

ההמלצה לשתות מים במקום משקה ממותק איננה מעשית או ישימה לגביי. אני אומנם שותה מים (ואני מעדיף סודה), אך זה מאוד רחוק מלהיות מספק או מהנה. ויתר על כן, קראתי רבות על תכונותיהם הבריאותיות של מיץ חמוציות או רימונים. למשל. למה לא לשתות אותם? ואגב, האם שתיית סודה במקום מים בריאה באותה המידה? והאם שתיית סודה עם תרכיז (של רימון, למשל) היא בריאה? והאם לימונדה ממותקת פסולה?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת