ממצא באזור המדיסנטום

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/08/2006 | 00:35 | מאת: הבת המתוסכלת

אימי בת 59 אשר ברקע סכרת ולחץ דם לא מאוזניםבעיתה העיקרית היא חוםלא מוסבר ואנמיה קשה שמופיע לסרוגין במשך שנתיים אך לאחרונה החמיר המצב והפך לעיתים קרובות בעקבות זה אושפזה כבר 5 פעמים ובשום אישפוז לא נמצא דבר נבדקה לכוון מחלות קולגן שליליים מחלות זיהומיות תרביות דם מרובות תרביות שתן ומוח עצם כשכולם שליליים ב c.t בטן x3 הודגם גוש באדרנל ימני של 2.5 ס"מ מתאים לאדנומה ממצא פתלוגי קשרי לימפה אחידים מוגדלים עד קוטר2.5 ס"מ במספר תחנות במדיאסטינום הגדולה ביניהם באיזור סובקרינלי אין אפשרות להגיע לממצא דרך מדיאסטינוסקופיה האפשרות היחידה היא ניתוח פתיחת החזה שאלתי היא באיזה ממצא מדובר? האם זה משהו סרטני? האם כדאי לנו בניי המשפחה להסכים לניתוח מסובך וקשה זה מה גם שבמהלך האישפוז נתגלתה חסימה בלב וצריכה לעבור צינטור האם יתכן שזהו המקור לחום?אין אנו יודעים מה להחליט אני מתוסכלת לא עובדת ומבלה ימים כלילות בבית חולים עם אמא האם מסוכן יהיה אם נחליט להשאיר את המצב כפי שהוא ולא לנגוע?אשמח אם תוכל להמליץ על רופא מומחה בנושא שנוכל ללכת אליו בתודה מראש

שלום לא פשוט ! קרוב לוודאי מקור החום נמצא במדיאסטינום -אך אין אבחנה. זה יכול להיות ממקור ממאיר או ממקור של מחלת קולגן -אך עקב מצבה הקרדיאלי הקשה הייתי בשלב ראשון עושה צינטור טויפולי -ושוקל טיפול לכוון אוטואימוני ללא אבחנה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת