בדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/08/2006 | 16:15 | מאת: יאיר

שלום ד"ר אני בן 40 לפני כחודש אושפזתי למשך 9 ימים עקב פריצת דיסק. טופלתי בסטרואידים ובמשככי כאבים. כשלושה שבועות אני בבית. בשבוע וחצי האחרון אני לוקח מידי יום 2 כדורי טרמדקס 100 וכדור אחד אטופן 600. עשיתי בדיקת דם אתמול בבדיקת דם אלו התוצאות החריגות : גלוקוז 119 כולסטרול 278 טריגליצרידים 578 HDL 42.9 176.4 LDL 60(ALT (GPT רציתי לשאול: האם ייתכן והכדורים השפיעו על התוצאות במידה וכן על איזה מהם? במידה ולא מה המשמעות של תוצאת ה ALT? האם צריך טיפול או בדיקות נוספות? לגבי הגלוקוז ברצוני לציין כי בבי"ח עשו לי בדיקת סוכר בעקבות הסטרואידים שקיבלתי והתוצאות היו סביב 90 לא בצום. כיצד רצוי להמשיך לטפל או לבדוק? האם היתן לטפל בבעיות בטריגליצרידים והכולוסטרול ללא שימוש בכדורים? תודה יאיר

שלום התעלם מהבדיקות!! חכה בסבלנות 3 חודשים כשאתה ללא תרופות - ואז תחזור על הבדיקות. בדרך זו תמנע מבדיקות מיותרות אין ספק שחלק גדול מתשובות המעבדה תלויות במחלתך ובטיפול בה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת