דלקות עיניים כרוניות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/09/2006 | 18:56 | מאת: קסי

שלום, אני כבת 57 וסובלת מזה כ- 5 שנים מדלקות כרוניות בעין ימין, שמופיעות בתדירות גבוהה למשך מס' חודשים. הדלקות מתאפיינות בהפרשות, אדמומיות, עייפות מתמדת ולעיתים גם נפיחות סביב העין ובאיזור האוזן (כולל כאבים).האיבחון של הרופא היה שאני סובלת מהרפס. לפני כשנה כשסבלתי מדלקות בעיניים טופלתי בכדורי אנטיביוטיקה וסטרואידים (דוקסילין-לא עזר, אוגמנטין-עזר) ובכדורים נגד אלרגיה (לורסטין-לא עזר). לפני כשלושה חודשים התפתחה דלקת בשתי העיניים עם הפרשות תמידיות. האיבחון של הרופא היה שלא מדובר בהרפס. קיבלתי טיפול שכלל טיפות עיניים עם סטרואידים (אולטרהקורטינול וסוג נוסף), שני סוגי טיפות אנטיביוטיות במקביל ושטיפת איקון. הטיפול לא הועיל והוחלף בטיפול אחר (סוג אחר של סטרואידים וטיפות אנטיביוטיות) שלא שיפר את המצב. שאלותיי הן: 1. האם המצב הינו סימפטום לבעיה אחרת שקיימת בגוף ובאה לידי ביטוי כדלקת בעיניים? 2. איזה טיפול/בדיקות כדאי לי לבצע/לקחת? 3. לאיזה תחום ברפואה הבעיה שייכת (כי התייאשתי מרופאי עיניים - החלפתי מס' רופאים). בתודה מראש, קסי.

שלום אין ספק שיש מקום לפנות לרופא פנימי לצורך בירור. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת