עקיצה ותגובה אלרגית חריפה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/09/2006 | 05:52 | מאת: אשלי

ערב טוב, זקוקה לעצה דחופה. ביום ששי האחרון בשעת הצהרים יצאתי לחצר ביתי והרגשתי עקצוצים חזקים לרוחב גבי מתחת לחולצה. עשיתי פעולת ניעור ושכחתי מכךץ בשעות הערב המאוחרות הרגדשתי לחץ חזק בראש ועייפות גדולה והלכתי לישון בקומי בבקר לא הכרתי את מראה פני במראה. עיני הפכו לשני פסים ושפתי נעלמו מגובה הנפיחות כל גופי היה אדום וצלוי ובגב צריבה חזקה במקום מסויים. בעלי שראה את הצריבה ציין שיש שם שני ראשים היכולים להעיד על עקיצה. הגירוי החזק והחום שנבע מהמצב היו סבל נורא המיון העירוני טען הרוםא שזו אלרגיה אבל לא במצב נורא כי כלי הנשימה אינם נפוחים, עובדה שאני נושמת ופתר אותי בטלפסט 180. בערה עלה החום ל-38 וההרגשה הכללית היתה של מחלה שפשטה בכל גופי ואיני מבינ ה מאין הגיעה. ב יום ראשון עם חום גבוה ניגשתי לרופאה המטפלת שקבעה באופן וודאי שזו עקיצה של חרק בלתי מזוהה ונראים בה בבירור שתי נקוגדות מוגלתיות.התלבטה קשות מה לתת לי. אני GSIXPD אלרגית לכל משפחת הפניצילין לא יכולה לקבל סטרואידים כי אפילו במינון נמוך יש לי תופעות לוואי של הפרעה במיקוד הראיה. במצב זה נתנה לי הרופאה צפורל 500 מ"ג 4 פעמים ביום עם 1מטרוגיל ,וניסיון של 5 מ"ג פרידנזון . היום יום שני בבקר הרגשתי טוב והרופאה ניסתה להעלות את הסטרואידים ל10 מ"ג כדי להפסיק את התגובה האלרגית בכל הגוף. אחר הצהרים חלה הטבה משמעותית, הגוף חזר כמעט לצבעו הרגיל , אבל לפנות ערב התחילו תופעות של עקצוצים חזקים לאורך הגב מתחת לעקיצה שהתפשטו לרגלים וליד ימין, הרופאה החליטה להפסיק את הסטרואידים. לפנות ערב חזרה האדמומיות חזר הגירוד למרות שההרגשה הכללית הוטבה, הטלפסט לא מרגיע. ואני שואלת סטרואידים זה המוצא היחיד?

שלום צריך הרבה סבלנות. הייתי ממשיך אותו טיפול כולל פרדניזון 10 מג . דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת