דלקת בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/09/2006 | 22:13 | מאת: א.ר

שלום רב ד"ר, סבתא שלי בת ה- 87 עשתה לפני כשבוע בדיקת שתן לתרבית + כללית +ציטולוגיה. בתרבית השתן נמצא החיידק E.COLI. בבדיקת שתן כללית נמצאו 500 לויקוציטים. מלבד זאת הבדיקה היתה תקינה. ציטולוגיה- אין עדיין תשובה.בדיקות דם שגרתיות שנעשו (ספירת דם, ביוכימיה, בלוטת התריס) היו תקינים. יש לציין שלפני כשנתיים וחצי עברה ניתוח להסרת גידול ממאיר בשלפוחית השתן. מאז היא נמצאת רק במעקב של ציטולוגיה + ציסטוסקופיה שהיו תקינים לאורך כל התקופה. היא אינה מתלוננת על כאבים או צריבה במתן שתן ולא על תדירות במתן שתן. כיצד ניתן לטפל בדלקת? תודה רבה.

שלום מטפלים בדלקת באנטיביוטיקה לפי מבחן רגישות המצורף לתרבית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת