מחלת האובאיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/09/2006 | 13:23 | מאת: נעמה

שלום רב. אני נעמה בת 18 אשר אובחנה אצלי מחלת האובאיטיס, או איך שלא כותבים זאת. המחלה הינה קידמית ואחורית בשתי העניים. אנני סובלת מכאבים אך אדמומיות קלה מאוד. בעבר ראיתי מטושטש ובצורה עכורה דבר שהעיד על תאים, אך נטלתי סטרואידים מסוג פרדניזון מספר חודשים עד שהזריקו לי סטרואידם לעניים (סבנטון קנלוג). לאחר שהופסקו לי הסטרואידים בטבליות המשכתי לשים טיפות "סטרודאקס" עד היום, אך בבדיקה שנערכה הרופאה מצאה בתחתית עדין אחת נקודות צהובות. אנני יודעת מה עוד לעשות, כבר מספר חודשים אני נמצאת בטיפול ומעקב מתמשך אפילו לפני כחצי שנה הייתי מאושפזת בבית החולים לכחמישה ימים. מה ניתן לעשות? האם יש מומחה למחלה? תרופות? ואני מעוניינת מאוד לקרוא מידע רפואי וענייני אודות המחלה הנ"ל ולקבל יותר פרטים. גם רציתי לשאול איך זה ישפיע על מהלך חיי, אני אמורה להתגייס בעוד מס' חודשים אך חוששת שאם אצהיר לא יגייסו אותי. אודה לתשובה בהקדם. תודה מראש, נעמה.

שלום מדובר במחלה אוטואימונית שסיבותיה לא ידועות. הטיפול בקורטיזון ובתכשירים אחרים אימונוסופרסיביים- אינם מרפאים את המחלה אלא מדכאים את המערכה החיסונית ומביאים לשיפור ניכר בתמונה הקלינית. עלייך להצהיר בגיום ולדעתי לא תגוייסי. בטיפול נכון -ניתן לחיות באיכות חיים טובה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת