עזרה בהבנת תוצאות בדיקות הדם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/10/2006 | 00:39 | מאת: אפי

שלום, אני מקווה כי זה הפורום המתאים. אני צריך בבקשה עזרה בהבנת 2 תוצאות אשר חורגות מערכי הייחוס . TSH 6.03 HYPO 3.2 Potasium אני בן 21. שומר על תזונה תקינה הכוללת את כל אבות המזון. אני נוהג להתאמן לפחות 4 פעמים בשבוע אימון גופני למשך כשעה. קראתי קצת מידע בנושאים הנ"ל. יש לי מס' שאלות: בנוגע לTSH, הבנתי כי ערכים גבוהים של ההורמון מעידים על מצב בו בלוטת התריס אינה מייצרת כמות מספיקה של ההורמונים T3 ו-T4. ביצעו לי גם בדיקת T4-free והתוצאה הייתה בתחום ערכיי הייחוס 1.78 1.א. חוץ מהבנת הגורם הפיזיולוגי לערכי הTSH הגבוהים. איזה סיבות יכולות לגרום לבעיה? לדוג' קשר תורשתי? 1.ב. כמה זמן בבדיקה לאחור ניתן לדעת האם המצב היה זהה? 1.ג. במידה והיו לי ערכים זהים גם לפני מס' שנים בשיאה של ההתבגרות זה היה יכול לגרום פגיעה בגדילה? מתעוררות שאלות כמו האם הגובה או המשקל שלי יכלו להיות שונים כתוצאה מכך? 1.ד. האם קיים קשר בין עייפות לערכי הTSH? בהקשר לרמת האשלגן, אני חושב שדיי שללתי חוסר הנובע מתזונה. אני נוהג לאכול בשר פעם ביום. עגבניות הן מרכיב קבוע בתפריט היומי. קראיתי כי עודף נתרן יכול לגרום לחוסר אשלגן. רמת הנתרן שנמדדה לי הינה 142 (בתחום ערכי הייחוס). בנוסף על כך, קראתי כי לחצים נפשיים יכולים לגרום לחוסר אשלגן. 1.ה. רציתי בבקשה לדעת באיזה רמה הוכחה מידת ההשפעה של לחצים נפשיים על רמת האשלגן? במידה וחסר מידע רלוונטי הנוגע למתן התשובה לשאלותיי אשמח להשלימו. הערה: אני מודע לעובדה כי יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל. אני לא מצפה למענה מלא לכלל השאלות. אשמח להפנייה למקורות מידע מתאימים. חג שמח ותודה מראש.

שלום הייתי מציע לחזור על הבדיקות לפני שמגיעים למסקנות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת