טיפול אנטיביוטי מונע לקראת טיפולי חניכיים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/11/2006 | 15:41 | מאת: מאיר

סוכרתי (סוג 2, מאוזן) .לפני כשנה וחצי אובחנה אצלי דלקת-פרקים- סטרפטוקוקולית. לאחר טיפול ממושך בסטרואידים (פרדנזון) חזרתי לאיתני. כל בדיקות הדןם (תפקודי כבד וכליה, סרולוגיות, המטלוגיות) היו תקינות. אני עומד לקראת סדרת טיפולי-חניכיים . רופא החניכיים מתלבט בשאלה האם הכרחי טיפול אנטיביוטי מונע (2 גרם מוקסיפן) לפני כל טיפול-שיניים (מה שימנע רצף בטיפולי החניכיים). אודה על חוות-דעתך.

שלום לא נראה לי שמגיע לך טיפול אנטיביוטי מונע . יש מקום לשקול שימוש במשחת אוזון כאמצעי למניעת זיהומים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת