דחוף--דימום בצואה--צואה דקה--צריבות ודקירות במעי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/12/2006 | 12:52 | מאת: ירון

שלום רב, ד"ר אני כבן 40 סובל מזה 4 חודשים מכאבי בטן חזקים---אולטראסאונד תקין לפני 3 חודשים התחיל להיות גם דימום גלוי בצואה והכאבים התחזקו באיזור הטבור במיוחד מעל התוספתן. ואז בחודש ספטמבר הופנתי ע"י רופא המשפחה לקולונוסקופיה---מאז עברו 3 חודשים ועוד לא נכנסתי לבדיקה מפאת אורך התור רק בעוד חודש המועד---לסוף דצמבר.(לגסטרואנטרולוג בקופ"ח--חודשיים ותור לבדיקות עוד כחודש) גם הכירורג שבדק אותי---מספטמבר הפנה לקולונוסקופיה. רק לפני כחודש ראה אותי גסטרואנטרולוג--ושלח אותי לגסטרוסקופיה וסיגמודוסקופיה (החליט על דעת עצמו למרות הרופאים האחרים שדרשו קולונוסקופיה - אליה שלח בלחצים של הרופאים באיחור של כ-3 חודשים)-- זה בסדר? זה תקין? לגילוי המוקדם? נמצא אצלי עתה--עקב כאבי בטן וגם באיזור הצלעות אף בגב לאחר בדיקת גסטרוסקופיה ---דלקת בוושט+בקע סרעפתי[היאטלי]+דלקת גסטריטיס ואיני יודע אם זה קשור ואם מצאו את כל המקורות הגורמים לכאבים. הסיגמו תקין. מה עושים? נא דעתך המקיפה והמעמיקה בסקירת כל הנושאים. והאם יש מקום לבדיקות הדמיה או אחרות נרחבות יותר אולי אף בבי"ח מאחר ולאחרונה סובל גם חולשה כללית. מה עלי לעשות ואיך לפנות לרופאים בקופה שישלחו אותי---מצבי לא מרשים אותם ולא מזיז אותם ואינם מוצאים לנכון לשלוח אותי לשום דבר-- יש דרך לשכנעם? והאם יש מקום ונכון לעשות זאת? או שאפנה ישר למיון לבד על דעת עצמי עם תוצאות הבדיקות--האם יתיחסו אלי שם לצורך אמשך בדיקות ובירור באישפוז. או שיחזירו אותי לקופה--לתורים הארוכים [חודשים] ולרופאים של הקופה? מה עלי לעשות באמת? לישון בשקט ולהגיד שיהיה טוב למרות הכאבים או מה? האם לדעתך יש מקום לבדיקות אלה ואו אחרות בהקדם ולו לצורך גילוי מוקדם? מזה יומיים צריבה חזקה ודקירות לכל אורך המעי הגס כאבים חזקים מאוד היצרות---יציאות של צואה דקה--יוצאת קשה למרות שרכה, וחולשה כללית שגוברת מיום ליום כבר מאז 4 החודשים. לעשות חוקן בריום בינתיים? בתודה ובכבוד רב

שלום רב מסובך מידי מכדי לענות דרך הכתב. אשמח לשוחח איתך דר דיין

10/12/2006 | 19:39 | מאת: ירון

תודה ד"ר. בהמשך התגלה אצלי גם לפני כחודש גוש בתירואיד--בהיסטמוס בקוטר של 0.6 ס"מ (לא חשבתי שיש קשר לתלונות הדימום והכאבים האחרים). אך בסוף השבוע הרגשתי שרשרת קשרירים תת עורית שמתחברת מהצוואר לחזה ומטה דרך איזור הסטרנום. בעבר לפני כ-12 שנים הייתי אצל כירורג פלסטי בקשר לגוש שומני בסטרנום מורגש ואף מפריש סוג של משחה שומנית לפעמים---הציע לי אפשרות של ניתוח להוציאו אם מפריע--וטען שאינו מסוכן גם אם ישאר--לא כשפיר ולא כממאיר חלילה וגם שאינו יכול להתפתח לכיוונים אלה--כך טען. ולכן לא עשיתי דבר בעניין. כיום במישוש ולחץ קטן באיזור הקשרירים האלה בסטרנום ובגוש שומן זה---מתפתחים אצלי כאבים עזים לכל אורך הגוף מהצוואר--בתירואיד לעבר הבטן---המעיים במקום בו הבטן כואבת לי ולעבר המפסעות לרגליים עד כף הרגל השמאלית ועד האצבעות. הייתי היום אצל כירורג ששלח אותי מיידית לאולטראסאונד של הסטרנום --אם שאלה לליפומה??? ---התשובה של האולטראסאונד היא נפיחות בסטרנום ללא איתור של גוש מוגדר. חזרתי עם התשובה לכירורג והפנה אותי לכירורג פלסטי. הכאבים מתפשטים לי אף לאיזור הראש. מה זה אומר כל זה? מהי ליפומה? האם זו יכולה להיות ההבחנה לכל תלונותי ? ומה עלי לעשות? מה עושים הלאה? כמו-כן אני בקופ"ח כללית האם תוכלו לקבל אותי אליכם לבי"ח לבדיקות ובירור אפילו גם באישפוז גם דרככם--המרפאה או דרך המיון? מהי הדרך הנכונה והטובה ביותר לעשות בירורים אלה וכל הבדיקות המקיפות הנדרשות בהקדם? בתודה ובכבוד רב.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת