תת פעילות של בלוטת התריס-שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/01/2007 | 09:42 | מאת: כוכבית

אני נוטלת כדור וסקס פלוס לאיזון יתר לחץ דם וכן כדור קרדילוק כמו כן נוטלת כדור נורוליפ וכדור אומגה. אני בת 40, בעלת עודף משקל, לא מעשנת, צועדת מדי יום 5 ק"מ הליכה מהירה. מנסה כעת להוריד במשקל וכן לשמור על תזונה דלת נתרן. לפני מספר ימים ערכתי בדיקת דם והתקבלה תוצאת TSH ברמה של 26.5 וכן רמת T4 FREE מינימלית ביותר. הופניתי לביצוע בדיקת דם חוזרת וכן ביצוע בדיקת אולטראסאונד של בלוטת התריס. עיינתי בעלון המידע שמצורף לקופסת הוסקס פלוס ובו צוין במפורש כי "יש להפסיק את נטילת הכדור בטרם ביצוע בדיקת תפקוד של בלוטת התריס" האם עלי להפסיק את הכדור בטרם ביצוע בדיקת דם חוזרת? אם כן לכמה זמן? האם יכול להיות שהתוצאה יצאה שגויה בגלל השימוש בכדור וסקס פלוס, אציין, כי אני נוטלת את הכדור הזה מזה חצי שנה וקודם לכן נטלתי כדור וסקס רגיל. אז בוצעה גם בדיקת דם ויצא לי רמת TSH גבולית 5.15 ולא קיבלתי כל טיפול ונמסר לי כי העניין יכול להסתדר מעצמו. האם כדאי לי להחליף באופן קבוע את כדור הוסקס פלוס ואם כן לאיזה כדור כדאי? אציין כי ערכתי בדיקת הולטר לחץ דם לפני כחודשיים ויצא לי שהטיפול שאני מקבלת מתאים ועלי להמשיך בטיפול זה. עוד נודע לי כי כדור וסקס פלוס עלול לגרום לסכרת ? האם זה נכון? בבדיקה האחרונה שערכתי יצא לי רמת סוכר 102 ואני הבנתי שזה קצת חורג מהמקסימום ולכן החלטתי לצמצם את צריכת הפחמימות כגון לחם, איטריות ותפוחי אדמה וכמובן להמנע מאכילת דברים מתוקים. האם זה ישפיע ורמת הסוכר תסתדר ? אני מאוד מודאגת ומוטרדת ולכן אודה מאוד על תשובה מקיפה על כל שאלותי וסליחה מראש על אורכה של השאלה. בתודה מראש גלית

שלום הפתרון המלא לרוב הבעיות ינתן אם תצליחי על אמת לרדת במשקל. יש מקום שתת הפעילות שהתפתח הוא תרופתי ובמקרה זה אין ברירה אלא להפסיק הווסקס ולהחליפו בתכשיר אחר תוך מעקב אחר לחד ואחר תיפקודי בלוטת המגן . חיב להיות רופא פנימי שירכז את כל נעניין תוך טיפול אגרסיסבי בירידה במשקל. את מוזמנת להתקשר. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת