רפואה אלטרנטיבית

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/01/2007 | 09:39 | מאת: אלי

ד.נ. רופא ממיין של רפואה משלימה של קו"ח אמר לי שרפואה אלטרנטיבית/משלימה מבוססת על תחומים ונושאים שלא הוכחו (לעומת רפואה קונבנציונלית), אך הם משקפים גישות ו/או אמונות שיושמו במקומות שונים (בעיקר במזרח) שנים רבות ולפיכך סביר להאמין שהן מועילות. אבקש התייחסותך. תודה, אלי

שלום לפי הרפואה המשלימה הטיפול הוא בחולה לא במחלה,בעוד שברפואה המערבית הטיפול רק במחלה ללא קשר לחולה . מכאן נעוץ ההבדל!! דרדיין

14/01/2007 | 13:51 | מאת: אלי

ד"ר דיין שלום רב, תודה על תשובתך, אולם לא מצאתי בה כל התייחסות לרישא של שאלתי (הטענה שרפואה אלטרנטיבית היא, בניגוד לקונבנציונלית, כזו שלא הוכחה), שהוא הדבר המעניין אותי במיוחד. אודה על התייחסותך הספציפית גם לנקודה זו. אלי

שלום אין אפשרות להוכיח את הרפואה המשלימה שכן זו רפואה אינוידואלית ולא ניתן כמעט בשום מקרה לעשות סטטיסטיקה שתסבר את עיני אלו המחפשים הוכחות סטטיסטיות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת