נופלת בין הכיסאות...מבקשת אבחנה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/01/2007 | 12:50 | מאת: edit

שלום רב ד"ר דיין וד"ר טורפז, אני בת 55, ללא משקל עודף, כבר שנים אוכלת תזונה מאוזנת יחסית [ללא ג'אנק פוד], עם ירקות ופירות. אני סובלת לאחרונה מבחילה בשעות הבוקר וכאבים בצד האחורי של הראש, מעל לצוואר. מעולם לא סבלתי ממיגרנות. בשנים האחרונות, בכל בדיקה נמצאים: כולסטרול גבוה [סביב 270-250], סוכר תקין, עמילזה גבוהה [140-157] ליפזה קצת גבוהה 68, וטריגליצריד נמוך ממש [36-40]. ראוי לציין כי בקירבת הגרון, הלשון מכוסה בד"כ בשכבה לבנה-צהבהבה שאני מנקה עם מברשת. לעיתים, סובלת מיובש בפה אך פעילות בלוטות הרוק, נמצאה תקינה. בדיקת CA ו- -125 CEA הראו עליה משמעותית בערכים, אך הם נותרו בטווח הנורמה [ידוע על ציסטה בשחלה]. בדיקת אולטרה סאונד של מערכת העיכול/לבלב- תקינה [כליות לא נבדקו]. האם יש חוט מקשר בין הדברים? כל רופא אומר שבתחום שלו זה בסדר...אבל הבחילות מטרידות אותי [ללא הקאות] וכן כאב הראש הממוקד ההולך וחוזר. אנא ציין את אבחנתך הקונקרטית ואת המלצתך לטיפול. רב תודות והרבה הערכה על מסירותך הממושכת לפורום.

שלום אין שום דרך לעשות אבחנה לאור התיאור שלך - אם כי הוא מפורט. מוכן להרים הכפפה ולהתמודד עם הבעיה ולעשות אבחנה ולהמליץ על טיפול אך זה יחייב פגישת פתיחת תיק רפואי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת