שום או שום דבר?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/01/2007 | 00:36 | מאת: יאיר

1) האם צריכת שום יעילה במקרים של זיהומים חיידקיים/נגיפיים/פיטריתיים? 2) האם לשום יש אפקט נוגד דלקת? 3) האם צריכת שום יכולה להוריד באופן משמעותי LDL ולהעלות HDL? 4) האם צריכת שום מפחיתה את הסיכון למחלות קרדיוווסקולריות? 5) האם צריכת שום יכולה להוריד לחץ דם? 6) מהי הכמות היומית המומלצת של שום טרי ושל כמוסות שום? 7) מהן תופעות הלוואי (פרט לריח בצריכת שום טרי) ולמי לא מומלץ לצרוך שום? 8) האם בנטילת תרופות מסויימות לא רצוי לצרוך שום?

31/01/2007 | 01:17 | מאת: כנ"ל

1) השפעה על מערכת החיסון והשפעה אנטי-דלקתית. 2) השפעה על כולסטרול, לחץ דם ומחלות קרדיוווסקולריות. 3) תופעות לוואי ואינטראקציה עם תרופות. 4) מינון מומלץ בצריכת דגים (סלמון, טונה, מקרל) ו/או בכמוסות.

שלום התשובות לכל השאלות לגבי השום חיוביות --- אך רק באחוזים מאד בודדים ואם יש פתולוגיה אמיתית לקיחת השום יכולה לסייע במעט אך לא לפתור הבעיה. לגבי אומגה 3 הנסיון שלי מאד מאד טוב אך בכדי לקבל תוצאות משמעותיות בכיוון האנטי דלקתי חייבים לקחת מינונים גבוהים ובחלק ניכר מהמקרים הוא אינו נספג- ואז אין ברירה ויש לתת אותו בעירוי --וכאן התוצאות מדהימות!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת