תוצאות של קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/02/2007 | 20:00 | מאת: מרים

בעלי עבר בדיקת קולונוסקופיה לאחר שנמצא דם סמוי בצואתו ב - 5.2.07 תוצאות הבדיקה: פוליפ צקאלי ססילי בצקום. נשלחה דגימה לביופסיה. ההמלצה - כריתת הפוליפ בבית חולים. שאלותי: 1. מה ההסבר לכל אחד מהמושגים בתוצאת הבדיקה? 2. איפה ומה זה צקום? 3. ידוע לי שצורבים את הפוליפ תוך כדי הבדיקה למה זה לא נעשה לבעלי אלא הוא הופנה לכריתה בבית החולים. 4. מה הסיכוי שפוליפ זה אינו ממאיר?

שלום צקוטם הוא חלק ראשוני של מעי גס באיזור החיבור למעי הדק. פוליפ ססיסילי זהו פוליפ חסר גבעול ולכן יש צורך לכרות אותו בניתוח. הסיכוי לממאירות קים וחיב להדק וידק זמן הכריתה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת