DVT ובירור

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/02/2007 | 20:02 | מאת: נירה

אמי בת 75 ,סובלת מלחץ דם ופרט לכך אין לה בעיות.לפני בערך 3-חודשים לאמי התגלה קריש ברגל - DVT . טופלה בקלקסן ועדיין מטופלת בקומדין.בביהח" לא נעשה בירור ,למה נוצר הקריש .אנו מעונינים לעשות בירור אצל המטולוג שאלתי איזה בדיקות אמור ההמטולוג לבדוק ,האם קרישיות יתר? ואיזה?האם עוד בדיקות והאם יש צורך בבירור. ואיזה רופא מומחה אמור לבדוק זאת למה נוצר הקריש. מה הINR המומלץ במקרים כאלה ולמשך כמה זמן היא אמורה לקבל קומדין.? תודה על ההתייחסות.

שלום לא נראה לי שיש מקום לבירור הפרעות קרישה -אם היו כאלו הן היו נותנות ביטוי קליני בשלבים מוקדמים יותר של החיים. מקור הקריש קרוב לוודאי הוא בחוסר שתיה מספקת ,חוסר תנועה ומחלה של הוורידים שמקורה בגיל. יש מקום בהקדם להפסיק נוגדי קרישה ,להסתפק באספירין גרבי לחץ שתיה מרובה ותנועה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת