דחוף- אבחנה והמלצה... חשש למחלה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/03/2007 | 10:56 | מאת: אדית

שלום רב, אצל אחי, בן 60, אובחנו ב- CT "בלוטות לימפה מוגדלות משמעותית, פרא טרכיאלית מימין, במדיאסטינום הקדמי, בחלון ה- AP,באיזור התת קרינאלי ובשערי הריאה, קוטר מרבי של אחת הבלוטות 3.7 ס"מ והקוטר הכולל המקסימלי- עד 9 ס"מ...פרנכימת הריאןת תקינה. הצללה ריאתית קלושה בבסיס הריאה הימנית. נגע ריאתי זעיר בזוית הקוסטו פרנית הצדדית מצד שמאל. מספר רב של תהליכים ציסטיים בגודל שונה, בכבד. מרקם גרמי תקין"... וגם כלי הדם והלב צוינו כתקינים. בסיכום נאמר "הגדלת בלוטות לימפה במספר תחנות במדיאסטינום ובשערי הריאה, התמונה יכולה להתאים למחלה לימפופרוליפרטיבית. הצללה ריאתית ב- RLL יתכן מעורבות דלקתית בספיגה חלקית. נגע ריאתי זעיר ב- LLL להמשך מעקב הדמיתי. ציסטות כבדיות." שאר בלוטות הלימפה תקינות, הוא מרגיש טוב, לא ירד במשקל.גם בדיקת מערכת העיכול תקינה, פרט ל"כבד במקרם וגודל תקין,"אונה ימנית קרוב לשער, 2 ציסטות 8-9 מ"מ". מה זה אומר בשפה עממית? האם לפנות למומחה ריאות/אונקולוג או המטולוג או אחר?? ברונכוסקופיה לא נתנה תשובה וביופסיה "לא אבחנתיות".הופנה לבדיקה פולשנית דרך חתך בגרון, לבדיקת ריקמה מהבלוטות/מהריאה? [לא ברור לנו].מה הסיכון בבדיקה? האם היא תניב בודאות תוצאות חד משמעיות? האם יש טיפול לבעיה?

06/03/2007 | 10:59 | מאת: אדית

שלום רב, אצל אחי, בן 60, אובחנו ב- CT "בלוטות לימפה מוגדלות משמעותית, פרא טרכיאלית מימין, במדיאסטינום הקדמי, בחלון ה- AP,באיזור התת קרינאלי ובשערי הריאה, קוטר מרבי של אחת הבלוטות 3.7 ס"מ והקוטר הכולל המקסימלי- עד 9 ס"מ...פרנכימת הריאןת תקינה. הצללה ריאתית קלושה בבסיס הריאה הימנית. נגע ריאתי זעיר בזוית הקוסטו פרנית הצדדית מצד שמאל. מספר רב של תהליכים ציסטיים בגודל שונה, בכבד. מרקם גרמי תקין"... וגם כלי הדם והלב צוינו כתקינים. בסיכום נאמר "הגדלת בלוטות לימפה במספר תחנות במדיאסטינום ובשערי הריאה, התמונה יכולה להתאים למחלה לימפופרוליפרטיבית. הצללה ריאתית ב- RLL יתכן מעורבות דלקתית בספיגה חלקית. נגע ריאתי זעיר ב- LLL להמשך מעקב הדמיתי. ציסטות כבדיות." שאר בלוטות הלימפה תקינות, הוא מרגיש טוב, לא ירד במשקל.גם בדיקת מערכת העיכול תקינה, פרט ל"כבד במקרם וגודל תקין,"אונה ימנית קרוב לשער, 2 ציסטות 8-9 מ"מ". מה זה אומר בשפה עממית? האם לפנות למומחה ריאות/אונקולוג או המטולוג או אחר?? ברונכוסקופיה לא נתנה תשובה וביופסיה "לא אבחנתיות".הופנה לבדיקה פולשנית דרך חתך בגרון, לבדיקת ריקמה מהבלוטות/מהריאה? [לא ברור לנו].מה הסיכון בבדיקה? האם היא תניב בודאות תוצאות חד משמעיות? האם יש טיפול לבעיה?

שלום כדי לעשות אבחנה חייבים ביופסיה!! אם לא תהיה אבחנה לא ניתן יהיה לטפל!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת