בחילה, לשון מכוסה, כאבי בטן וליפזה גבוהה מהנורמה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/03/2007 | 11:06 | מאת: קיילי

לד"ר דיין שלום, מזה חודשים אני קמה בבוקר לעיתים קרובות עם בחילה וחוסר תיאבון. בסיס הלשון מכוסה [מזה שנים...] שכבה לבנה/צהבהבה בעלת ריח רע. לעיתים קרובות- ריח רע מהפה ולעיתים תחושת יובש בפה. בלוטות הרוק נבדקו והן תקינות. ליפזה גבוהה מהנורמה, מזה שנים אחדות, אבל לא גבוהה במידה המעידה על דלקת לבלב. לאחר ארוחה, המזון חוזר/עולה לעיתים לפה. נעשתה לאחרונה קולונוסקופיה, נמצא פוליפ קטנטן שהוסר. סובלת מדי פעם מכאבים בבטן תחתונה בצד ימין, קרוב למפשעה במשך ימים, ואח"כ חולף. במשך היום, הבחילה חולפת/מתמתנת. משקל יציב. מה אבחנתך? האם יש צורך בבדיקות נוספות? איזה? רב תודות מה יכול להיות הגורם לבחילות ולכאבים? רב תודות מראש.

שלום חסרים לי המון פרטים קליניים . על פניו נראה לי שאת חייבת לעבור בירור נוסף ובדיקה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת