עייפות חמורה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/03/2007 | 11:38 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 26 ומאז ומתמיד אני "טיפוס של לילה". היקיצה הטבעית שלי היא בסביבות השעה 11 בבוקר וההירדמות הטבעית בסביבות 3-4 לפנות בוקר. כבר שנתיים שלצורך העבודה אני צריכה לקום ב- 7:30 בבוקר. כבר מתחילת העבודה היה לי קושי להתעורר בשעה כזו, העיניים היו צורבות, הגוף חלש וכואב. הייתי מכריחה את עצמי לקום כדי שאגיע בזמן לעבודה. העייפות הייתה מלווה אותי לאורך כל היום, ופוגעת בתפקודי. בערב היייתי קורסת ונרדמת בסביבות השעה 12בלילה. בחודשיים האחרונות המצב החמיר. אני אפילו לא מסוגלת להכריח את עצמי לקום בבוקר. אני מאחרת לעבודה מידי יום, וחשה עייפות לאורך כל היום. זאת למרות שאני ישנה 7-8 שעות בלילה. השינה שלי רציפה יחסית (1-2 יקיצות לשם הטלת שתן), אם כי חלשה (אני מתעוררת מכל רחש). בעבר פניתי למכון השינה בתל השומר, והועלתה האפשרות שאני סובלת מפאזת שינה מאוחרת. אולם לא התאפשר לי לערוך את הבדיקה הנדרשת לשם אבחנה מדויקת. שאלתי היא האם ישנה איזו תרופה או תוסף מזון שיכול להקל על עייפות הבוקר שאני חשה, ולאפשר לי לקום עירנית יותר. בעבר הוצע שאטול מלטונין. האם כדאי? תודה, ענת.

שלום האם ביצעת בדיקות כלשיהן כמו ספירת דם תפקודי כבד ועוד? דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת