חרדת בריאות מטרידה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/05/2007 | 15:31 | מאת: נועה

שלום, אני בת 27 , נשואה. אני קוראת בפורום ורואה מכתבים מהמון אנשים שמרגישים מה שאני מרגישה. באיזהשהוא מקום זה מעודד, באיזה שהוא מקום מפחיד מאוד כי אין לזה סוף... אני מאוד פוחדת ממחלותושלא יקרה לי משהו, כל הזמן אני סובלת מסיפטום כזה או אחר ונרגעת רק אחרי שאני עושה בדיקות ואומרים לי תקין.העניין הוא שהסמפטומים שלי מתחלפים כל הזמן והבדיקות לא נגמרות. חששתי מאוד מהתקפי לב, היו לי כאבים בחזה וביד שמאל ולכן ישר עשיתי את כל הבדיקות ללב והכל תקין.ברגע שידעתי שתקין כבר לא כואב לי, והכאב התחלף להקאות, מהקאות התחלף לקשיי נשימה, מקשיי נשימה התחלף לתחושות של נימולים בפנים .( כל הזמן התחלף לאחר בדיקות ורופאים), עכשיו לפי הסימפטום הנוכחי אני צריכה לעבור הדמיית מוח?? אין מצב שאני אצליח לעשות את כל הבדיקות שיש בעולם, מצד שני אני לא רוצה להתעלם מהכאבים ולא להיבדק, כי אם זה כן משהו.הספק הזה משגע אותי... מה עושים? אני מתחילה מחר טיפול פסיכולוגי- קוגנטיבי התנהגותי- אבל אני לא רגועה כי הפסיכולוג הוא לא רופא ולא יעשה לי בדיקות, אז איך ארגע?? אני חושבת שזה חרדה, אבל תמיד יש לי את הספק בראש שאומר לי שהפעם זה לא חרדה ושצריך ללכת להיבדק. נא עזרה.

11/05/2007 | 13:29 | מאת: דיאנה

היי..קראתי את מה שכתבת..זה בדיוק בדיוק בדיוק מה שקורא לי.. כבר היו לי חשדים לכל מיני מחלות מטורפות ולא מטורפות..וכל הזמן בדיקות מיתרות.. אך עדיין אני בפחד שדווקה עכשיו זה לא איפוחונדריה.עכשיו אני חייבת ללכת להבדק. אני מאוד מקווה שטיפול פסיכולוגי יעזור לך, אם תוכלי לכתוב לי אחר כך איך זה והאם את מסתדרת אני מאוד אשמח! תודה לך ובהצלחה! דיאנה

שלום את חייבת שילוב של טיפול פסיכולוגי ביחד עם מעקב אצל רופא פנימי.- מתנדב!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת