נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/05/2007 | 15:49 | מאת: מוני

ד"ר יוסף דיין שלום רב! הנני בן 29, סובל מנשירת שיער תורשתית וגם משינוי זעיר בצבע השיער (צבע לבן) משני צדדי האוזניים כלומר מתחת לאזור הקרקפת.ברצוני לציין גם כי הקרקפת היא שומנית. לאחרונה התייעצתי עם רופא עור וחיפשתי פתרונות אלטרנטיבים באינטרנט לצורך פתרון הבעיה הרפואית שממנה אני סובל, הגעתי לפתרון הנ"ל: 1. נטילת כדורי "פרופרסיה" כל יום לטווח ארוך (לצורך עצירת הנשירה וחיזוק הצמיחה). 2. נטילת ויטמין B קומפלקס ו PABA 500 (התרופה הנ"ל קונים אותה מבית טבע) לטווח הקצר (לצורך השמירה על צבע השיער הטבעי ועצירת שינוי הצבע ללבן). 3. שימוש בשמפו ניזורל לטווח הקצר והארוך (לצורך הפחתת השומן בקרקפת). השאלה שלי : האם אני חייב לקחת ויטמין B קומפלקס ו PABA 500 כל הזמן כמו כדורי פרופסיה ו/או לעשות הפסקה של מספר חודשים ולאחר מכן לחזור על נטילת ויטמין B קומפלקס ו PABA 500 , ואם יש לך פתרון אחר אשמח שתציע לי, חג שמח, ותודה מראש.

שלום הייתי ממליץ לעשות הפסקות מסודרות או לשקול לקחת יום כן יום לא. דר דיין

30/05/2007 | 20:40 | מאת: רונן

אתה לא יכול להפסיק לקחת את הפרופסיה - אלא אם כן אתה רוצה שהנשירה תחזור. בקשר לויטמינים - אתה יכול לעשות מה שבא לך, שכן זה ממילא לא עושה שום דבר (לפחות אין שום הוכחה מדעית להשפעה).

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת