דלקת בבלוטת המגן?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/05/2007 | 18:12 | מאת: ריקי

שלום רב בת 57 מטופלת באלטרוקסין בשל תת פעילות כבר שנה וחצי.. לפני שלושה שבועות חליתי במה שניראה מחלה וירלית- כאב גרון חזק נפיחות בבלוטות הצוואר, חום גבוה. החום הגבוה נימשך 5 ימים ובנוסף 2 ימים עם חום של 37.6. לאחר 10 ימים ללא חום שוב חום של 37.5 עם עייפות נוראה (ממש רגליים כושלות). חסר תיאבון (לא אופייני לי). משטח גרון- שלילי. הגרון עדיין כואב לעיתים עם הקרנה לאוזניים. בבדיקות: ספירת דם ,שתן, ובדיקות אימונולגיות - תקין למעט TSH=9.23 , תקין-T4. האם יכול להתאים לתירודיטיס? העייפות, החום המתמשך, כאב גרון ללא ממצא? בחודש פברואר עברתי סיפור דומה של מחלה שניראתה כמו שפעת. האם ניתן לבדוק? תודה על התייחסות

שלום לא נראה כמו תמונה קלינית המתאימה לטירואידיטיס. יש רושם שאת לא מאוזנת מבחינת הטיפול באלטרוקסין. נראה לי שמדובר במחלה וירלית ללא קשר לטירואיד. הייתי שמח לראות שקיעת דם. דר דיין

02/06/2007 | 18:32 | מאת: ריקי

תודה על תשובתך. מס' ימים לאחר ירידת החום: שקיעת דם - 32 CRP - קטן מ 0.5 תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת