ANA חיובי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/05/2007 | 03:23 | מאת: אחת

שלום דוקטור, בעברי 3 אובדני הריון. הריון ראשון לפני שנה הסתיים בהפלה בשבוע 9. בבדיקות שנעשו לאחר מכן התגלו antithyroid antibodies ותת פעילות קלה של בלוטת התריס (אני על תרופה ומאוזנת). לאחרונה היו לי שני הריונות נוספים שהסתיימו בשבוע 5. נערכה לי סדרת בדיקות לנוגדנים ולקרישתיות יתר. בבדיקות התגלה: ANA SCREEN POSITIVE ANA PATTERN SPECKLED ANTI-NUCLEAR ANTIBODY TITER 1:320 טווח נורמלי של המעבדה קטן מ 1:40 ACTIN ANTIBODY (IgG) 33 טווח מעבדה גדול מ 30 נחשב גבוה אני בלחץ מהתוצאות הללו ויקח זמן עד שאראה מומחה (הגניקולוג שהפנה אותי לבדיקות הללו לא ממש יודע מה המשמעות של התוצאות וביקש שאפנה לפנימאי). האם זו הסיבה לאובדני ההריון שלי? על מה מעידות תוצאות כאלה? האם אני חולה? האם יש טיפול? בבקשה האר את עיני, תודה אחת

שלום בבדיקות יש חשד למחלה אוטואימונית עם אופציה לכוון מחלת לופוס. זו יכולה להיות הסיבה לבעיות ההריון. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת