אגן חוץ כילית מימין

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/06/2007 | 09:13 | מאת: שרונינה

שלום ביצעתי לביתי בת ה- 9 (לפני כשנה) אולטרסאונד עקב תלונה מרובה של כאבי בטן ולהלן תוצאות הבדיקה דאז: כיליה ימנית עם הרחבה קלה שלאגן הכילי, מתיאם לאגן חוץ כיליתי כוריאנט אנטוי (רוחב 5.5 מ"מ) רטרופריטונאום חופשי. אין עדות לנוזל חופשי בדוגלס. המלצות: ביקורת בעוד כ- 8-10 חודש עקב אגן חוץ כיליתי מימין. סיכום: אגל חוץ כיליתי מימין-למעקב אנא הסבר לי מה משמעות הדבר

שלום מדובר כנראה בממצא מולד ואולי עקב אבנים בדרכי השתן שגרמו להפרעה בזרימת השתן. יש צורך בבירור אצל נפרולוג. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת