דחוף ביותר: מהן תופעות לוואי לכוויה מחומר כימי?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/06/2007 | 16:31 | מאת: גוסלין

אתמול בסביבות 11 בבוקר חברה נפגעה מחומר כימי אנטי קלאק לניקוי אבנית. הטריגר של הבקבוק נפרד מהבקבוק והתכולה נשפך לה לעין.שטפנו את העין במרפאה ולקחתי אותה למיון עם הפניה של רופאת המשפחה שלה. שטפו את העין עם מי מלח בדיקה של העין היתה תקינה , קיבלה טיפות לטפטף לתוך העין. מיד אחרי שנפגעה מהחומר החלה להרגיש את החומר שוטף את הגרון. ככל שהיא שותה מים טעם החומר מחריף בגרון שלה. כעבור 24 שעות עדיין מרגישה את הטעם של החומר. מרגישה לחץ כבד בריאות תחושה של בעירה.הראיה בשני העיניים היום מעוננת. מבקשת לדעת א. האם זה נורמלי לחוש את התופעות האלו ב. האם יש טיפול כלשהי שניתן לתת להרגיע את הכאבים המתגברים ג. האם כל המערכות הפנימיות ישטפו עד שהחומר יופרש מהגוף ד. כמה זמן זה יקח ה. האם יש טיפול כלשהי או רק להמתין עד יעבור זעם? בתודה מראש על העזרה והיעוץ.

שלום אין לי ידע רב בנושא. הייתי ממליץ מאד לפנות למרכז ההדעלות בחיפה. דר דיין

15/06/2007 | 21:22 | מאת: גוסלין

תודה על העיצה. שבת שלום

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת