ספיגת ויטמינים: איזה דוקטור צודק?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/06/2007 | 12:48 | מאת: יוסף ב', יוסף ד'

מתוך פורום טיפולים אלטרנטיבים בסרטן: ויטמינים מהמזון מונעים סרטן מחבר: V תאריך: 20.6.2007 שעה: 00:50 נכון מאוד. במחקר המצוטט מדובר על צריכת ירקות ופירות ותזונה בכלל, לא על תוספי ויטמינים בכמוסות. ד"ר יוסף דיין כותב בפורום שלו לרפואה משלימה כי עד 97% מהויטמינים הנלקחים כתוספים אינם נספגים. מי שתזונתו לקויה שיקח תוספים, אחרת באמת חבל על הכסף. ##################################### תגובת ד"ר ברנר: RE: ויטמינים מהמזון מונעים סרטן מחבר: ד"ר יוסף ברנר תאריך: 20.6.2007 שעה: 07:48 אין להצהרה על כך ש 97% מהויטמינים אינם נספגים כל ביסוס מחקרי. כמו כל תרופה חלק מהתוספים הנלקחים דרך הפה נספג וחלק לא. יש מחקרים קלינים המראים שלקיחת תוספים דרך הפה יכולה למנוע סוגי סרטן שונים (ראה פרק על כך בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת).אינני מבין את ההיגיון מדוע ויטמינים יספגו במזון אך לא יספגו כאשר ניתנים כאבקה או כדורים. צריכה של מזון בריא היא מצוינת אך כמות הויטמינים בה מספיקה לכמות המינימלית שהגוף צריך. לפעילויות שונות כמו פעילות אנטיאוקסידנטית מאסיבית כמו זו שהגוף זקוק לה ברמת הזיהומים הקיימת כיום, לפעילות האנטי סרטנית למיניה ולפעילות לשפעול וייעול מערכת החיסון, הגוף זקוק למנות הרבה יותר גבוהות של ויטמינים ממה שניתן לקבל במזון ולכן צריך גם תוספים. ד"ר יוסף ברנר

22/06/2007 | 14:51 | מאת: רונית

השאלה נשאלה לפני 3 חדשים ועדיין לא קבלתי את הקישורים שהבטחת. שבת שלום. רונית http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-675,xPG-67,xFT-31239,xFP-31365,m-Doctors,a-Forums.html

שלום בי נשבעתי שלא נעים לי ממך אך לצערי בחרתי קבלן לא הכי מוצלח ואני די תקוע עם השיפוץ מנסה לפתור הבעיה מבלי להגיע לבתי משפט. מבטיח כשאוכל לספק הדרוש. דר דיין

שלום לדעתי שני היוספים צודקים. במצביפ רבים בין על רקע מחלות בדרכי העיכול ,אפילו הפרעות קלות בתפקוד מערכת העיכול ובוודאי על רקע מחלת סרטן תוך כדי טיפול כימוטרפי עם הבחילות וההקאות המתלוות לטיפול וגם עקב השפעת הכימוטרפיה לסוגיה על תיפקוד תאי רירית מערכת העיכול מתפתחת בעיה קשה מבחינת יכולת הספיגה של חומרים שונים בעיקר שומניים אך לא רק. במצב זה אין משמעות רבה לתכשירים נלקחים בין אם בתוך המזון ובין כתכשיר תרופתי ורובו אם לא כולו לא נספג. במקרה כזה אין דרך אחרת מאשר מתן הויטמינים ועוד חומרים דרך הווריד וזאת כדי לעקוף את מערכת העיכול. גם דר יוסי ברנר מקבל דיעה זו וגם הוא נותן במקרים רבים את התכשירים דרך הווריד. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת