פטריה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/08/2007 | 17:07 | מאת: שירלי

שלום, חבר שלי סובל מפטריות. יש לו עור רגיש לפטריות כנראה (וגם לשמש...). אם הפטרייה משתלטת אז היא מכסה לו את כל החזה והחלק העליון של הגב והצוואר ומשנה לו את הצבע של העור לורוד/חום. הוא שם לפעמים משחה אנטי-פטריתית וזה מחזיק די טוב אבל הן תמיד חוזרות במוקדם או במאוחר. הבעיה היא שיש עוד דבר, ששנינו הבחנו בו: כשהוא מתעטש יש ריח לא טוב שיוצא מהפה והריח זהה לריח הגוף שיש לו כשהוא סובל מהפטרייה. כמו כן, הריח נדבק כנראה ממש חזק למגבות שלנו והכביסה לא מורידה את זה. כמו כן, יש לו גם פטריות בכפות הרגליים (אבל הבנתי שזה משהו שהרבה אנשים סובלים ממנו, פשוט אצלו זה מצטרף לכל החגיגה...). אם זה היה רק בעור אז מילא, אפשר להסתדר עם המשחה (אפילו שזה חוזר...) אבל מסתבר שזה בא גם מבפנים (מהפה? מערכת העיכול?) ויש לזה בהחלט חותם ריח לא נעים. מה אפשר לעשות? ממה זה יכול לנבוע? (הוא לא אוכל ג'אנק פוד מצד אחד אבל מצד שני גם לא הרבה פירות). איך נפטרים מזה? תודה.

שלום כמו שהרמבם טען ואני נוטה להסכים --רוב התחלואים מקורם ממערכת העיכול. חברך חייב לעבור ניקוי גוף ומערכ עכיול. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת