נזק ממזגן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/08/2007 | 09:01 | מאת: דודו

שלום, יש לי בלט דיסק בצוואר עם קושי להניע צוואר בעיקר לצד אחד. בבדיקת EMG נמצאה : רדיקולופטיה בגובה C6-C7 דו-צדדית, מודגשת משמאל. רופא שביצע לי את הבדיקה אמר, שלעתים קרובות התופעה הזו נובעת ממזגן שמכוון ישר מאחורה לצוואר. יש לי בעבודה אמנם מזגן, אך הוא מכוון מקדימה. לכן לא התייחסתי עד שרופא אחר גילה שעיקר הבעיה אצלי בשרירי צוואר קדמיים וגם הוא אמר שאחת הסיבות יכול להיות מזגן. יכול להיות שאכן זה ממזגן? אם כן איזה נזק זה גורם? זה גורם לפריצת דיסק? ומה הטיפול? תודה

שלום מזגן לא גורם לפריצת דיסק אך הוא חכול להחמיר את הכאב עיי הגברת התכווצות השרירים. יש לשקול חימום מקומי עיי צעיף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת