B12

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/08/2007 | 23:37 | מאת: יסמין

שלום רב, בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי נמצא אצלי ויטאמין B12 קצת מתחת לנורמה. הרופא המליץ לי על טבליות למציצה ל 3 חודשים.מאז שהתחלתי ליטול אותם אני סובלת מכאבי ראש, האם יש קשר? האם כדאי שאעשה שוב בדיקת דם?ללא קשר לתרופה... יחד עם זאת, ברצוני לציין שאני בתחושה שאנו מטפלים בסימפטום ואם אכן ויטאמין חשוב זה היינו נמוך כיצד ניתן לבדוק את הגורם לכך? מודה לך מראש

שלום הסיבה לרמה הנמוכה של הוויטמין זו הפרעה בספיגה במעיים -ברוב המקרים לא ברורה הסיבה לכך--ולכן נתן לך הרופא סוכריות למציצה הנספגות דרך רירית הפה. מנסיוני נדיר שיש רק חסר בוויטמין אחד והשאר לא נבדקו. יש מקום לבככ מדוע יש הפרעה בספיגה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת