עזרה באיבחון מחלה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/09/2007 | 23:39 | מאת: ציפי

שלום. ביתי בת 14 סובלת החלה לסבול לפני כשנתיים מתופעות של הקאות מרובות עד לכדי התייבשות. התקפי ההקאות היו בין אחת ל 10 ימים עד לאחת לחודש. יש לי בן חולה במחלת קרון ומכיוון שהיה חשד שגם הבת חולה בקרון היא עברה בירור גסטרו מקיף, שכלל קונולוסקופיה וגסטרוסקופיה בהם לא היו ממצאים מיוחדים למעט דימומים בוושט ודלקת בקיבה ללא נוכחות חיידק. לאחר שהייתה הקאה דמית הבת עברה C.T שהחשיד למחלת קרון עקב עיבוי בתרסריון ואילאום הסופי. לאחר מכן הוחלט לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית שבה לא נמצאה מחלת קרון, אך נמצאו דלקות מקומיות קלות בתרסריון ובאילאום הסופי. אחרי הבירור המקיף שנערך, היתה הטבה בהרגשתה של הבת,היא הפסיקה להקיא וחשבנו שהבעיה נפתרה.לפני כחצי שנה שוב חזרו חלק מהתופעות,מדי חודש יש לה תופעות של כאבי בטן, שילשולים, בחילות ולעיתים הקאות. בנוסף בחופש הגדול היא ירדה 2.5 ק"ג ממשקלה שגם כך נמוך מאוד (גובהה 166 ומשקלה 43 ק"ג).לאחרונה נוספו כאבי פרקים בברכיים וחום נמוך בערב. פנינו שוב לרופא הגסטרו וכעת הוא מעוניין לחזור על האנדוסקופיות. הבעיה שהוא לא מבטיח לנו שעתה ימצאו את הסיבה לתופעות שמהן הבת סובלת. לכן, החלטנו כרגע לא לחזור על הבדיקות האנדוסקופיות. לא נראה לנו שהבדיקות האנדוסקופיות יקדמו אותנו באבחנה. מצד שני ביתי סובלת ממכאובים שונים ומחולשה האם יש לך אפשרות לאבחן את ביתנו באמצעים לא פולשניים? האם אתה מתרשם שאכן מדובר במחלת קרון? יש לציין שבדיקות הדם שנערכו לבת תמיד תקינות למעט שקיעת הדם שהייתה לאחרונה 25. אני מתנצלת על אורך השאלה. תודה ושנה טובה, ציפי.

שלום עם ביתך מתרחשת תופעה האופיינית לרפואה הקונבנציונלית---המון בדיקות -ללא טיפול. לביתך דלקת לא ספציפית במעיים מלווה בחוסר תזונתי עקב תת ספיגה. אין לי ספק שאפשר לטפל בה. כנסי לאתר וקיראי בעיון בעיקר על קוליביוגן. דר דיין http://www.dayan-clinic.co.il/

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת