אגירת נוזלים.

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/09/2007 | 19:46 | מאת: א.

שלום ושנה טובה. בהמשך לשאלתי לגבי נפיחות מוגזמת באזור העיניים בבוקר: אני בת 45, בריאה בדרך כלל. יש לי עודף משקל סביר ( 80 קג 168 סמ גובה) כמו כן, קרסולי נפוחות בסוף יום בעיקר לאחר עמידה ממושכת וחוסר במנוחה. גם בהריונות שהיו לפני 15 , 13 שנים היתה לי נטייה לנפיחות באזור הקרסוליים. בבדיקות שגרתיות אחרונות (3 חודשים), תפקודי כליות תקין. 1. כצד לדעתך ניתן להקל על המצב ( תזונה, דיאטה או תרופה) 2. האם תמליץ על בדיקות נוספות או מעמיקות יותר לכליות ? בתודה וחג שמח

שלום קרוב לוודאי שמקור הבעיה נעוץ בעודף משקל מלווה באי ספיקה של וורידי הרגליים. אין לי ספק שבטיפול נכון אפשר לשפר משמעותית את הבעיה ובוודאי למנוע התדרדרותה. דר דיין http://www.dayan-clinic.co.il/

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת