פטרייה בראש

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/09/2007 | 12:25 | מאת: עינת

שלום, אבי מאושפז כבר חודש וחצי בבית חולים בעקבות כאבי ראש ועורף עזים. בתחילה אמרו הרופאים כי מדובר בסינוזיטיס והחלו טיפול עם אנטיביוטיקה תוך ורידית, ללא שום הטבה- עם הזמן החלו פניו להתנפח באזור לחי ימין והרכות.לאחר שלוש ביופסות, שתיים דרך האף ואחת בדיקור הלחי והעורף גילו הרופאים כי מדובר בפטרייה, המונח המקצועי הוא "מקרו מיקוזיס" (או משהו כזה). הוסבר לנו כי זוהי פטריה נדירה שכנראה הגיעה מדרום אפריקה, כמו כן הם לא מבינים איך פטריה כזו הגיעה לאדם בריא בדרך כלל. חשוב לציין כי אבי הוא נגר ועובד עם עצים לא מעובדים. כעת הוא מטופל בנוזל תוך ורידי אנטיפטרייתי- מאוד יקר, לפי דבריהם של הרופאים. נמסר לנו כי משך הטיפול בפטריה הוא חצי שנה.שאלתי היא: 1.האם יש דרך נוספת/אחרת לטיפול בפטריה זו? (אסור לשכוח כי החומר אותו מקבל אבי אולי עוזר אך במקביל גם פוגע באיברים נוספים כגון:כליות, כבד). 2.האם יש צורך לשקול ניתוח? (נמסר לנו כי זה בעייתי מכיוון שיש לו מספר מוקדים של הפטרייה בראש). 3.האם נתקלת במקרה כזה בעבר? 4.האם יש דרך לדעת אם היו מקרים כאלה בחו"ל, ואם כן האם אתה חושב שיש צורך לטוס לחו"ל לטיפול? 5. האם זה מקרה שאפשר להבריא ממנו? 6. מכיוון שנאמר לנו שמשך הטיפול הוא חצי שנה האם יש סיכוי שהוא יכול לבוא הבייתה ולהיות מטופל מהבית, או שמא יש בכך סיכון? 7. האם יש מאכלים שמזרזים או מעכבים את הטיפול בפטריה או כל דבר אחר? אשמח לתשובותיך המהירות, עינת.

שלום קשה מאד לפי הפרטים שסיפקת לתת תשובות מאד מקיפות. להערכתי-לאור התיאור שנתת לא הייתי בשלב זה מוסיף כל טיפול טבעי אלא נותן לתכשירים האנטי פיטרייתים סיכוי לתפקד. לא נהוג לנתח בשלב מזוהם אלא אם כן נוצר מעין אבצס המחייב ניקוז. לא הייתי שוקל בשלב זה מרבז רפואי אחר בין בארץ או בחול - שכן בבעיה זיהומית להערכתי כולם פועלים לפי אותם פרוטוקולים. שיהיה בהצלחה!! דר דיין http://www.dayan-clinic.co.il/

18/12/2007 | 18:46 | מאת: מידע

בשיטת הביו תדר ניתן לתת מענה לקטילה וחיסול של הפטרייה מצורף לינק לדף מידע ופרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6947

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת