מבקש יעוץ

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/10/2007 | 13:12 | מאת: יוחאי

שלום לכולם כבן 40, לא שמן, לא מעשן, לא שותה. מזה זמן לא קצר סובל מעייפות אחת למספר ימים או מס' ימים ברציפות. התחושה מתבטאת בעייפות שמתחילה כחצי שעה לאחר הקימה בבוקר, בה אני מרגיש חולשה בגפיים עליונות ותחתונות, חוסר תיאבון, עיניים דומעות עם תחושה כאילו רוצות להיעצם, מידי פעם נילווה לזה שיעול שנמשך מס' דקות. התופעות יכולות להמשך עד הצהריים או אפילו קצת יותר, להיעלם במהלך היום ואח"כ לשוב. בזמן הזה אני חסר חשק ומנסה להעסיק את עצמי. הייתי כבר אצל 2 רופאי משפחה, שעשו בדיקות רגילות ולא מצאו דבר (ספירה, כימיה, בלוטת טריס), המליצו על ספורט וזהו בעצם. (הבדיקות לפני כשנה הראו כולסטרון מעט גבוה שירד בבדיקות האחרונות ללא טיפול תרופתי, סוכר מעט גבוה שגם הוא התייצב כיום על רמה גבולית של 100) רציתי לדעת: - מה יכולות להיות הסיבות לתופעות הנ"ל ? - מה לעשות ואיזה בירור נוסף לעבור או לבקש לעבור ? - אם הבדיקות השגרתיות תקינות, האם זה אומר שהדבר נובע מסיבה נפשית ? - האם יש מקום להרחבת הבירור למציאת הרדע לחולשה ? קראתי לאחרונה כי מחלות קשות יכולות להתבטא אף הן בחולשה, האם יש מקום לבירור בכיוון הנ"ל והאם יתכן כי גם במצב זה בדיקות שיגרה לא יראו כלום ? אני מבקש חוות דעת נוספת שלכם מאחר ואני חושש ולא יודע מה עלי לעשות בנושא !!! תודה רבה רבה

שלום רב חיב להודות שנשמע מוזר. האם יתכן שיש חסר בוויטמינים ומינרלים? לפני שהייתי הולך לכוון בדיקות יותר מקיפות הייתי שוקל מאד מתן 2 אינפוזיות של ויטמינים ומינרלים ומצפה לשמוע כיוון של שיפור. לא הייתי שולל על הסף גם דבאון קל ויתכן שיש מקום לשקול טיפול בתכשיר מינימלי. דר דיין http://www.dayan-clinic.co.il/

13/10/2007 | 11:51 | מאת: יוחאי

איך ניתן לבדוק חוסר במינרלים וויטמינים ? האם קופת חולים עושה כאלה בדיקות או שצריך לעשות אותם באופן פרטי ? האם היית נותן את האינפוזיות הנ"ל מבלי לבדוק קודם את מצב המינרלים והויטמינים ? כשאתה כותב אחר לבצע בדיקות יותר מקיפות, על אילו בדיקות אתה מדבר ולאיזה כיוון של הבחנה ? האם המחלות הקשות באות בחשבון בכלל ?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת