ספיגת ויטמינים - תזכורת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/10/2007 | 15:56 | מאת: רונית

שלום דר' דיין, לפני 7 חדשים שאלתיך לגבי אי ספיגה של ויטמינים מהמזון או מתוספים ובקשתיך לציין מספר מחקרים שבדקו זאת. ענית לי שתשמח להשיב לי כשיסתיימו עבודות השיפוץ בדירתך, כאשר תוכל שוב להציץ במחשבך המאוחסן במחסן שבו שמרת את המאמרים הרלבנטים. אני מקווה שהשיפוץ הסתיים לשביעות רצון כל הצדדים ושהמחשב זמין. האם ניתן לקבל עכשיו תשובה? ההודעה המקורית: ספיגת ויטמינים ומינרלים מחבר: רונית תאריך: 12.3.2007 שעה: 17:04 באתר שלך אתה כותב כי לקיחת תוספי ויטמינים ומינרלים בכמוסות היא זריקת כסף לשווא מאחר וישנה ספיגה של 3% בלבד. http://www.dayan-clinic.co.il/content.php?id=21 מאין לקוח נתון זה? אפשר לקבל רפרנסים? האם זה נכון גם לגבי בריאים וחולים עם מערכת עיכול תקינה? האם ספיגת ויטמינים ומינרלים ממזון גבוהה יותר מספיגתם מכמוסות? למי במיוחד מומלץ לעבור עירוי ויטמינים ומינרלים? כמה טיפולים כאלו נדרשים ומהי העלות?

שלום הייתי שמח שתיכנסי לאתר החדש ותאמרי לי את דעתך דר דיין http://www.dayan-clinic.co.il/

13/10/2007 | 21:46 | מאת: רונית

עיינתי באתר המשופץ שלך (אולי בעקבות שיפוץ דירתך?) בפרקים העוסקים בספיגת ויטמינים ומינרלים ועירויי ויטמינים ומינרלים. אכן נעלמה מהאתר הפיסקה האומרת שעד 97% מהויטמינים והמינרלים לא נספגים במקרים רבים. במקום זה מופיעה הפיסקה: "אין זה משנה כמה כדורים יבלע החולה ומאיזה סוג – רובם ממילא לא ייספגו ולא יגיעו למערכת הדם". די מעורפל, אבל ניחא. גם אני ניסיתי בחדשים האחרונים למצוא מחקרים על אי ספיגה של 97% ולא מצאתי. שבוע טוב.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת