שריפה בבית החזה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/10/2007 | 19:53 | מאת: אלון

שלום רב מבקש עזרתך ועצתך ברקע:היפותירואיד-מטופל איסכמיה-צנתור+2 סטנדים לפני שנה פוליקולאר לימפומה נון הוצ'קינס (עברתי כימו)—רמיסיה. קליניקה עכשווית: במאמץ קל –שריפה חזקה בבית החזה העולה מעלה לגרון. לאחר מנוחה קלה והמשך הפעילות הליכה של 5 ק"מ, תחושת השריפה מתפוגגת. התופעה עשויה לקרות רק בתחילת המאמץ ולא תמיד באותן העוצמות ומלווה לעתים בכאב יד שמאל. נכנסתי לתהליך ברור: אנדוקרינולוגית-תקין צלום חזה: תקין מכון גסטרואנטרולוגי: (ביופסיה)קיבה:בקע סרעפתי גסטריטיס קלה. ללא הליקובקטר מכון לב:אקו+מיפוי+בדיקת מאמץ: ללא מימצא משמעותי.. על פי בקשתי הופניתי לצנתור אבחוני לפני שבועיים. התוצאה: סטנדים פתוחים.ללא הצרות משמעותית. קיימת אמנם הצרות של כ-50% (משוער) בחלק הרחיקני של LNCA. עורק RCA נצפה תקין. וכעת השריפה נמשכת ופוגעת באיכות חיי ומגבילה את פעילותי. ולשאלות : א.האם אתה יכול לכוון אותי מניסיונך,להצעה/רעיון/כוון/רופא-כדי לאבחן את הבעיה? ב.הרופא המצנתר קובע כי מקור תחושת השריפה הוא בכך שכווץ הלב טוב וההתרחבות איטית מידיי ולכן עלי לקחת: אספירין 75X1 נורמיטן25X1 ליפיטור40X1 טריטאייס 2.5X1 רופא המשפחה החליט:במקום ליפיטור אקבל סימוביל ואת הטריטאייס –ביטל מה הנכון לעשות? (האם מישהוא רוצה לחסוך כסף לקופה)? תודה על תשובתך

שלום מורכב מידי מכדי להתמודד דרך האינטרנט. בגדול נראה לי שהבעיה איסכמית -כי מה שקובע זה התמונה הקלינית ולא הבדיקות.\ מוכן להרים את הכפפה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת