קטכולאמינים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/12/2007 | 19:54 | מאת: אורית

שלום דוקטור. מישהו אמר לי שבננה וגבינה צהובה מכילים קטכולאמינים ברמה גבוהה- האם זה נכון, ואלו עוד מאכלים מכילים קטכולאמינים? (פשוט נתנו לי לעשות בדיקת שתן 24 שעות לקטכול אמינים כחלק מבירור ליל"ד ראשוני, ואני לא רוצה שתוצאות הבדיקה ישתבשו סתם בגלל אוכל...) אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול את זה- פשוט חשבתי שאם מישהו ידע מה יש באוכל זה בפורום רפואה משלימה...

שלום רב יש הרבה מיני מזונות המכילים מינון נמוך של קטכולאמינים-אך לפי ידיעתי אין לזה שום משמעות מבחינת רמת חומרים אלו בדם. יש מיני מצבים שבה ם יש הפרשה מוגברת של הורמונים קטכולאמינים ולזה יתכן ביטוי של מחלה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת