חולשה ותחושת חוסר אנרגיה במז"א חמים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/03/2008 | 14:54 | מאת: איילת

שלום רב, אני חווה תופעה של חולשה ותחושת חוסר אנרגיה בגוף בסיטואציות של פעילות ספורטיבית או טיול במזג-אוויר חמים עד חם מאוד (אפילו החל מ- 20 מע``צ בחוץ). לדוגמה, כשאני משחקת טניס בערב - הכל תקין ואני יכולה לשחק שעתיים רצוף, לעומת שאת כשאני משחקת טניס בבוקר או בצהריים (ביום שמשי נעים), אז כבר אחרי 10 דקות אני מרגישה מטושטשת וחסרת אנרגיה. אותו הדבר קורה לי גם בטיולים בטבע, כאשר כל האחרים מרגישים טוב. אני חושדת שהבעיה קשורה עם כך שיש לי ככל הנראה לחץ דם נמוך (60/90 אם אני זוכרת נכון) או לבעיה במנגנוני הסתגלות הגוף לתנאי חום. 1. מה הפתרון שיכול לעזור לי לצלוח את הטיולים והספורט בשעות החמות? 2. האם יש פרופיל תזונתי שעלי לעמוד בו לפני התחלת פעילויות שכאלו / במהלכן? 3. האם הבעיה מוכרת ויש לה שם? טיפול קונבנציונלי / משלים? אודה לתשובתכם, איילת.

שלום האם בוצעו בדיקות מקיפות? דר דיין

23/08/2008 | 18:05 | מאת: דינה

שלום רב, ביתי בת ה19 סובלת מעייפות וחוסר אנרגיה באופן מתמיד.גם קושי להרדם בחוסר שינה תורמים לעייפות. בדיקות דם הם תקינות ונראה שמצבה הבריאותית תקין. המצב הזה מתמשך מאז שנולדה, היא אף פעם לא ישנה טוב. בדיקות הראו שסובלת מADD וטופלה בריטלין שלא נוטלת באופן קבוע, אלה לעת הצורך.לפני כן עשתה דיקור סיני ונטלה טיפות הומיאופטיות. היא נערה נבונה וטובה, מבצעת את מטלותיה אך לא נהינת מהחיים, קשה לה להמצא בין האנשים ולמרות שיש לה חברים שאוהבים אותה היא לא נהינת להיות בחברתם. אחרי שנתיים של טיפול ריגשי אני לא רואה שום התקדמות בנושא ולא יודעת לאן לפנות. אשמח להצעתך. בברכה, דינה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת