מהן גרנולומות בשדה אמצעי של ריאה ימנית?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/03/2008 | 16:44 | מאת: אמנון

ב - 10 הימים האחרונים אני סובל מקוצר נשימה וחירחורים לעתים בנשימה. אתמול עברתי 2 צילומי חזה שבין היתר נכתב במכתב ההסבר על ידי רופאה מומחית ברדיולוגיה אבחנתית: "הודגמו שתי גרנולומות בשדה אמצעי של ריאה ימנית" ברצוני לשאול בבקשה מהן גרנולומות בריאה? האם הן יכולות להיעלם מעצמן? אם לא האם הן עלולות להעיד על משהו? אם צריך לטפל מה אפשר לעשות? בתודה רבה מראש אמנון

שלום גרנולומות זהו שם כללי המתאר ממצאים בצילום.זה יכול להיות שריד של דלקת ראות ישנה שריד של שחפת ועוד. לפי המתואר - להערכתי יש מקום להמשך בירור אולי לכוון ct דר דיין

10/01/2010 | 18:29 | מאת: מושיק

לדעת מה זה? א.התעבות מקומית פלאורלית ב-RLL ב.גרנולומות זעירות באונות העליונות בני הצדדים היית כ-45 שנים מסגר מבנים ועבדתי גם בהרכבת לוחות אזבזסס וכולל חיתוכם בדיסק וגם הייה נוצר אבק מזה האים זה קשור ובכלל מה זה,אודה על קבלת תשובה בנידון.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת