הפרעות הנשימה של אבי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/03/2008 | 22:58 | מאת: AbuShushu

שלום, אבי בן 84 ואובחן לאחרונה כסובל מObstractive Sleep Apnea.גם בזמן ערות, הדרדר מצב הנשימה שלו והוא הפך יותר ויותר פסיבי וישנוני עד שאושפז לפני כחודש. לאחר אשפוז של שבוע, נשלח הביתה עם הוראות מפורשות להיצמד למחולל חמצן. בעידודי ובאופן טבעי (ארוחות, שירותים מקלחת וכדו') הסתבר שהוא יכול להיות מספר דקות עד שעה ללא הזרמת חמצן. לאחרונה אף שיכנעתי אותו לטייל מידי יום מרחק קצר, ללא המכשיר - שאינו נייד - והטיולים הללו נהיו לו יותר קלים. שאלותיי: האם עלול להיגרם לו נזק משהיה של דקות עד שעה או אפילו שעתיים ללא הזרמת חמצן? האם יש טיפול כלשהו (קנבנציונלי או אלטרנטיבי) העשוי לשפר את כושר הנשימה שלו (ובעיקר ספיגת החמצן)? קופ"ח (כללית) נתנה לו מחולל חמצן נייח, אך מסרבת לסבסד מחולל נייד. אבי קיבל הוראות להוריד במשקלו, אך ללא מחולל נייד אינו יכול לנוע ולכן משקלו נותר כשהיה. האם אפשר לעשות משהו כדי שקופ"ח ישתתפו לפחות חלקית ברכישת מחולל נייד? תודה על תשובותיכם. AbuShushu

שלום מצוין !!! אם תצמיד אותו קבוע לחמצן אחרי תקופה לא ארוכה לא תוכל לנתק אותו מהמכשיר .עשה מאמץ להשתמש במכשיר כמה שפחות. יש לעשות מאמץ להורידו במשקל שכן זה וזה בלבד ישפר את מצב הנשימה. אין לי פתרונות לגבי קפות חולים. דר דיין

05/04/2008 | 22:25 | מאת: AbuShushu

תודה רבה ד"ר דיין על תשובתך המעודדת. חשבתי כך והרגשתי כך באינסטינקטים שלי, אך חיפשתי גם תמיכה מוסמכת יותר. האם אתה מכיר טיפול או מטפל העשויים לתמוך בהתנתקות הדרגתית ממחולל החמצן? האם תיתכן עם הזמן התנתקות מוחלטת (אולי למעט שעות השינה?)? רוב רופאי כללית בהם ניתקלתי עד היום מצדדים בהיצמדות מוחלטת לחמצן. האם אתה מכיר כתובת בקופה עימה ניתן להתייעץ מבלי שינפנפו אותי בהתנשאות?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת