ריח רע מהאף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/06/2003 | 11:59 | מאת: שירי

מידי פעם מופיע אצלי ריח רע מהאף נבדקתי ע"י רופא שיניים ואת תעלות האף הכל תקין טופלתי ע"י תרסיס מי מלח, זה לא עזר בעבר נהגתי לרחוץ את נחירי בסבון בעזרת האצבע, יתחן כי פגעתי קלות בריריות!? אשמח לקבל חוות דעת האם יתכן שזה קשור לסוג אוכל? אם כן איזה? תודה מראש שירי

שלום שירי ברוב המקרים ריח רע בפה ובאף מקורם מזיהום במערכת העיכול. כן קשור לסוגי מזון ולהרגלי אכילה לקויים. ניתן לעזור-נא התקשרי דר דיין

14/06/2003 | 19:40 | מאת: פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, אין בעולם מחלה הכוללת זיהום במערכת העיכול הגורמת לריח אף בואש ועוד באדם שמלבד זאת הוא בריא. אין לכך תימוכין באף ספר או פרסום רפואי. קיים זיהום במערכת העיכול ע"י חיידק שנקרא הליקובקטר פילורי והיכול להפריש אמוניה. אך אנו יודעים בודאות שגם בזיהום הקשה ביותר שלו רמת האמוניה המופרשת בנשימת הלוקה בו היא כה נמוכה עד שניתנת לגילוי רק במכשירי מעבדה רגישים בהרבה מחוש הריח של האדם.... הייתי שמח לו ד"ר דיין היה מראה לנו מחקרים רפואיים התומכים בהכרזתו המוזרה. ריח אף בואש זו בעיה בתחום רפואת אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון

14/06/2003 | 19:43 | מאת: פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, אין בעולם מחלה הכוללת זיהום במערכת העיכול הגורמת לריח אף בואש ועוד באדם שמלבד זאת הוא בריא. למיטב ידיעתי אין לכך תימוכין באף ספר או פרסום רפואי. קיים זיהום במערכת העיכול ע"י חיידק שנקרא הליקובקטר פילורי והיכול להפריש אמוניה. אך אנו יודעים בודאות שגם בזיהום הקשה ביותר שלו רמת האמוניה המופרשת בנשימת הלוקה בו היא כה נמוכה עד שניתנת לגילוי רק במכשירי מעבדה רגישים בהרבה מחוש הריח של האדם... הייתי שמח לו ד"ר דיין היה מראה לנו מחקרים רפואיים התומכים בהכרזתו המוזרה. אין כל קשר בין סוגי מזון וריח פה בואש. אין לשטוף או לנקות את האף במי מלח. ריח אף בואש זו בעיה בתחום רפואת אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת